Årets gave går til Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS)

Hvert år ønsker vi i Ventistål å glede noen med en gave for å bidra til det gode arbeidet man gjør. I år valgte vi å gi 125.000 til Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS).

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte er en humanitær organisasjon. Styret består av personer med lang erfaring med overlevering av donerte brannbiler og brannmateriell til brannvesenet i Ukraina. Formålet til organisasjonen er å effektivt overlevere norske donasjoner av brann- og ambulansemateriell, herunder kjøretøy til krigsrammede Ukraina. De er i direkte kontakt med ledelsen i brannvesenet i Ukraina som fortløpende melder behovet. Brannbilene og materiellet vi i samarbeid med andre humanitære organisasjoner allerede har overlevert til Ukraina er tatt i bruk øst i landet der krigen har rammet befolkningen hardest.

NUBAS er en non-profitt organisasjon og alle donerte midler går uavkortet til utgifter i forbindelse transport av kjøretøy og materiell til Ukraina. Alle i styret og andre medlemmer arbeider altså frivillig og uten lønn. Hittil har de overlevert 151 kjøretøy og 22 trailerlass med utstyr.

«Jeg har ikke så mye hår på hodet, men de få jeg har reiste seg»

Telefon med «overrekkelse» av Ventistål sin gave gikk til den pensjonerte utrykningslederen Odd Steinar Rønne fra Steinkjer, som er daglig leder og kontaktperson for organisasjonen. Det var stor glede og vårt bidrag er med på å virkelig monne. – Jeg har ikke så mye hår på hodet, men de få jeg har reiste seg, sa han. Medlemmene i styret er tilknyttet ulike beredskapsetater og transportselskap rundt om i Norge. Selve overleveringen av utstyr er bare en liten brikke i alt annet av administrative ting som på eksport og tolldeklarasjoner bringer med seg.

De har ikke noen egen nettside, men en Facebook gruppe.

Noe presseomtale her:

I det vi går inn i julemåneden ønsker vi alle vår kunder, leverandører og samarbeidspartnere en riktig fin førjulstid.

Er du registrert kunde hos oss og ønsker webshoptilgang?

Som kunde hos Ventistål har du flere tiår med kompetanse og ekspertise i ryggen. Vi jobber hver dag for å levere gode løsninger som passer deg og dine behov. Vi tilbyr en rekke tjenester som blant annet prosjektering, rådgivning og mye mer. Med lokasjoner over hele landet leverer vi kortreist og effektivt.