Et godt inneklima krever prosjektering. Visste du at vi har egen prosjekteringsavdeling?

Vår prosjekteringsavdeling består av dyktige og kompetente ansatte med lang erfaring. De veileder kunden gjennom hele prosessen. Ventistål prosjekterer boligventilasjon i tiltaksklasse 2 og sørger for at alt er i henhold til gjeldene forskriftskrav.

For å sikre et godt inneklima er det nødvendig med god ventilasjon. Ventilasjon sørger for god luftkvalitet og er et krav i de tekniske forskrifter. For å oppnå best mulig luftkvalitet og ventilasjon i en bolig er man nødt til å prosjektere basert på kundens ønsker og behov, med forankring i disse forskriftene.

Hvordan fungerer prosessen?

Kunden tar kontakt med en av våre selgere for boligventilasjon. Selgeren vil se på kundens behov og innhente nødvendig informasjon slik at prosjekteringsavdelingen har et godt underlag for å kunne levere en skreddersydd og effektiv løsning.

Ventiståls prosjekteringsavdeling har mulighet til å levere både på et åpent BIM-format, DWG og IFC.

Prosjekteringsavdelingen beregner bygningens behov med hensyn til forskriftskravene helt ned til hvert enkelt rom. Aggregater, kanaler og deler velges deretter basert på behovet i boligen. Videre utformes tegninger basert på underlaget, samt kundens ønsker og behov. Det er viktig for oss å ha god dialog med kunden. Ved eventuelle endringer vil vi derfor raskt ta kontakt for å sikre et godt samarbeid gjennom hele prosessen.

Videre sender prosjekteringsavdelingen over et forslag som viser en komplett, fungerende løsning. Her har kunden mulighet til gi tilbakemeldinger og eventuelle ønsker om endringer utarbeides fortløpende. Ønsker ikke kunden å foreta noen endringer vil løsningen bli godkjent og Ventistål utarbeider arbeidstegninger. Sammen med arbeidstegningene genereres en vareliste slik at alle varer er i samråd med arbeidstegningen.

Ventistål prosjekterer ikke bare eksisterende boliger, men også større prosjekter som boligblokker m.m. I denne typen prosjekt er Ventistål tidlig inn i prosessen for å sørge for best mulig sluttresultat. Ventistål koordinerer og utarbeider en ventilasjonsløsning i samråd med de ulike fagretningene. Løsningen Ventistål leverer «kollisjons-testes» mot andre fag for å sikre at ikke kanalføringer, avkast og plassering av aggregat kolliderer med annen infrastruktur.

Det er viktig for oss å være tilgjengelig for kunden og som totalleverandør av boligventilasjon vil kunden få god oppfølging gjennom hele prosessen. Skulle det være behov for etterbestilling av deler har Ventistål lagerlokasjoner over hele landet.

 

Relaterte artikler

Aktuelt

Er du registrert kunde hos oss og ønsker webshoptilgang?

Som kunde hos Ventistål har du flere tiår med kompetanse og ekspertise i ryggen. Vi jobber hver dag for å levere gode løsninger som passer deg og dine behov. Vi tilbyr en rekke tjenester som blant annet prosjektering, rådgivning og mye mer. Med lokasjoner over hele landet leverer vi kortreist og effektivt.