VentiZone: systemet for dagens og fremtidens behov

Den nye standarden for inneklima og energisparing

VentiZone er den innovative og banebrytende løsningen som tar inneklima og energisparing til et helt nytt nivå. Vi har snakket med prosjektleder Lasse Stavdal for å få en nærmere innføring i hva VentiZone er og hvordan det fungerer.

«VentiZone er et DCV-system som ivaretar dagens og fremtidens behov for inneklima og setter fokus på energisparing,» sier Stavdal. 

«Ved å benytte bevegelsessensorer, temperaturfølere og måling av CO2-nivåer, kan VentiZone tilpasse luftkvaliteten i rommet etter faktiske behov. Systemet gjør så min trigges ved bevegelse og Co2 øker luftmengden ved behov, det samme gjør temp. Dette medfører et redusert energiforbruk på opp til 20% på dagtid. I sum gir dette økt komfort og arbeidseffektivitet, samtidig som det bidrar til redusert energiforbruk.»

En av de mange unike egenskapene til VentiZone er etasjekontrollerne som gir mulighet for ulike innstillinger for forskjellige utleiesoner. 

«Gjennom denne kontrolleren får man enkelt oversikt over alle rommene og status for temperatur, CO2-nivåer og mer. Alt dette er tilgjengelig på en enkel og brukervennlig måte,» forklarer Stavdal.

VentiZone tilbyr også enkel integrasjon til andre systemer og er fullt skalerbart fra stand alone system til et fullintegrert DCV-anlegg. VentiZone Pro er designet for å gjenbruke eksisterende anlegg og gir deg muligheten til å oppgradere til en smartere løsning. VentiZone gjør det enkelt både for bruker, driftsansvarlig og byggherre. «Ved installasjon er det enkelt. Man monterer på lik linje som før og legger ett strømpunkt til hver kontroller, enten vanlig stikk eller wago-systemet. 

«VentiZone bruker RJ45 for sikker kommunikasjon mellom kontrollerne – dette for å sikre byggets drift,» sier Stavdal.

VentiZone gir også rom for RIV (Rådgivende Ingeniør VVS) til å få den beste løsningen på forskjellige steder i bygget.

«Alt er temmelig ferdig programmert i kontrollerne og man behøver kun å skru på de funksjonene man ønsker. Igangkjøringen gjøres enkelt med et installasjonsverktøy der man skanner bygningen og deretter går fra sone til sone og skrur på de ønskede funksjonene. Man vil umiddelbart få verdier og testingen av anlegget er allerede startet,» avslutter Stavdal.

VentiZone produkter

Smartbaffel

VentiZones smartbaffel leveres i 600x600mm og 1200x600mm, komplett med kontroller og sensorpakke.

JDS

Komplett Ø200 Smart-ventil med VAV og kontroller. Leveres komplett med sensorpakke.

VZ600

Avtrekkskammere fra Ø160mm – Ø400mm.

Halton VAV MOC

Standard VAV ModBus med påsatt Wago. Leveres fra Ø100mm – Ø630mm.

Sensor

VentiZone sensorpakke med bevegelse, temperatur og Co2.

Optimizer

VentiZones Optimiser er laget for å sy sammen hele etasjer eller hele bygg. Optimizeren muliggjør full planoversikt, real-time map, indikasjon på bevegelse, Co2, temperatur og mye mer.

Kontroller

VentiZone tenker bærekraft og gjenbruk, og VentiZones kontroller passer derfor perfekt for rehabilitering av gamle installasjoner. Kontrolleren leveres komplett med programvare fra stand alone til full integrasjon. Valg av sensorpakke tilkommer.

Kabler

Kabler for å forlenge VAV, aktuator eller strømkabler.

  • Strøm 3,5m og 8m
  • VAV-kabel 3,5m og 8m
  • Aktuatorkabel 8m, 10m og 12m
  • RJ45 kabel 1m, 3m, 5m og 8m

Er du registrert kunde hos oss og ønsker webshoptilgang?

Som kunde hos Ventistål har du flere tiår med kompetanse og ekspertise i ryggen. Vi jobber hver dag for å levere gode løsninger som passer deg og dine behov. Vi tilbyr en rekke tjenester som blant annet prosjektering, rådgivning og mye mer. Med lokasjoner over hele landet leverer vi kortreist og effektivt.