Ber om ny ordning: Krav om tredjepartskontroll av kanalnettet

Foto: Nemitek / Georg Mathisen

Vår egen Brann-Johnsen kan brannsikkerhet

I fjor høst fikk han «Det gylne spjeld» av Nemitek for fagfomidlingen sin og evnen til å dele kunnskap. Ikke minst har han markert seg som en av få i bransjen som er frittalende og sier det han mener:

– Det er for mange leverandører som er for redde for å snakke ned vårt eget utstyr og si noe negativt om det vi selger. Det som er viktig, er å få til en kvalitetsheving som gjør at alle får et bedre system. Jeg leverer spirokanaler, og de er ikke egnet for det vi holder på med. Da må vi prøve å få en regelendring som gjør at vi får høyere kvalitet på det vi lager, sier han.

Fyr i fettet

Da er det brannsikkerhet han snakker om. Gang etter gang har han prøvd å forklare hvor galt det kan gå når reglene er for vage og bransjen nøyer seg med det billigste tillatte – ikke minst når det er snakk om kullgriller under kjøkkenventilasjon full av fett.

– Fettfilteret i en storkjøkkenhette er den første hindringen for flammene. Inni kammeret er det fullt av fett. Det er viktig at de tingene er testet i henhold til europeisk standard, det er alle leverandørene enige om, men så må vi ha flere systemer som reduserer mengden fett i kanalene. Og vedlikehold, det er alfa og omega. Jeg er veldig fan av tredjepartskontroll. Hadde brannvesenet hatt makt, kunne de reist rundt og stengt mange restauranter rundt i landet, sier Johnsen.

Dette er et utdrag fra en lengre artikkel publisert på NemiTek.no Saken er skrevet av Georg Mathisen for NemiTek og ble publisert på NemiTeks nettsider Mandag 6. februar 2023. 

Er du registrert kunde hos oss og ønsker webshoptilgang?

Som kunde hos Ventistål har du flere tiår med kompetanse og ekspertise i ryggen. Vi jobber hver dag for å levere gode løsninger som passer deg og dine behov. Vi tilbyr en rekke tjenester som blant annet prosjektering, rådgivning og mye mer. Med lokasjoner over hele landet leverer vi kortreist og effektivt.