Vedlikehold av ditt aggregat

Aggregater og kanalsystem for balansert ventilasjon krever bare et minimum av vedlikehold, og vedlikeholdet kan med fordel utføres av bruker.

Tiltak for å forlenge levetiden på boligaggregatet er service etter behov og rens av vifter og gjenvinner som det står i brukermanualen. Rengjøring må utføres av kvalifisert personell og service må beboer betale for selv, kun filterbytte kan gjøres av beboer selv.

Sintef anbefaler kanalrens av avtrekk ca. hvert 5 år, dette er for å fjerne smuss og skitt fra kanalene noe som også påvirker motstand for eksempel vifter jobber mot, dette er noe våre servicepartnere gjør på beboers regning. Dette er ikke noe som går på reklamasjon, men et tiltak for å opprettholde et godt inneklima og ett fungerende anlegg.

Vedlikehold av inntak

Blokkert inntak fører til redusert effekt i anlegget og dermed “dårligere” luft innendørs. Inntaket skal inspiseres grundig hver høst for å sjekke at løv og annet smuss ikke stenger for lufttilførselen. I vinterhalvåret kan hyppige temperaturendringer og fuktig luft føre til at inntaket blokkeres av kondens som fryser til is.

Ventistål anbefaler at inntak inspiseres og evt. rengjøres for isdannelser jevnlig i løpet av vinterhalvåret.

På tide å bytte filter?

Ventistål tilbyr enkeltkjøp eller abonnement på filter til boligaggregater via vår nettbutikk for filter.
Husk at filtrene må byttes hver 6., 9., eller 12. måned. Vi anbefaler før og etter pollensesongen, bytte i april og september for det beste utgangspunktet for inneklima. Du kan bestille filterabonnement ved å klikke på knappen under.

Er du registrert kunde hos oss og ønsker webshoptilgang?

Som kunde hos Ventistål har du flere tiår med kompetanse og ekspertise i ryggen. Vi jobber hver dag for å levere gode løsninger som passer deg og dine behov. Vi tilbyr en rekke tjenester som blant annet prosjektering, rådgivning og mye mer. Med lokasjoner over hele landet leverer vi kortreist og effektivt.